Campagne bladluis bestrijden

Lieveheersbeestje ingezet om bladluis te bestrijden

Campagne bladluis bestrijden

Elk voorjaar besteden we binnen woongebieden aandacht aan het bestrijden van bladluis. De bladluis komt vooral voor in linden, eiken en esdoorns. Luizen veroorzaken overlast voor de omgeving. De ‘plak’ de door de luizen geproduceerd wordt geeft problemen op geparkeerde auto’s, het straatmeubilair en de bestrating. Ook kan de roetdauw-schimmel, die zich vastzet op de plak de oorzaak zijn van irritatie.

De natuur gaat bestrijden.

De bladluis kan bestreden worden door de hulp te vragen van zijn natuurlijke vijand. Het lieveheersbeestje (de tweestippelige, ofwel Adalia bipunctata) is een vijand en deze gaat in onze Gemeentes ingezet worden.

Gekozen methode.

Op 24 mei (datum voorbehouden) gaan er zakjes met larven van het lieveheersbeestje geplaatst worden in de te behandelen bomen. De locaties en bomen kunt u op de kaartjes bij dit bericht vinden. De larven in de zakjes ontwikkelen snel tot volwassen grootte en gaan direct aan het werk; want de luis is zijn favoriete voedingsbron. Tijdens zijn verblijf in de boom worden ook weer eitjes gelegd dus zo groeit het aantal “bestrijders” op een natuurlijke manier. Lieveheersbeestjes leven ongeveer 1 jaar en in de winter zoeken ze een veilige plek om te overwinteren.

Baarle Nassau – Bestrijden bladluis voorjaar 2018

Gilze Rijen – Bestrijden bladluis voorjaar 2018

Gilze Rijen – Bladluis Kaart 1 2018

Gilze Rijen – Bladluis Kaart 2 2018

Gilze Rijen – Bladluis Kaart 3 2018

Gilze Rijen – Bladluis Kaart 4 2018

Alphen Chaam – Bladluis Kaart 1 2018

Alphen Chaam – Bladluis Kaart 2 2018

Alphen Chaam – Bestrijding bladluis 2018

Gilze Rijen – Bladluis Molenschot 2018

Meer lezen over de biologische bestrijding van bladluizen kan hier : Biologische bestrijding bladluizen